Koffie

Richard Wicherts Info
Marijn Krijger Info
Ype van Dijk Info

Terug naar de teams

Stichting Koffie-Zeilteam (SKZT)

meer hierover op: http://skzt.web-log.nl

Het Koffie-zeilteam is een amateur zeilteam dat op semi-professionele wijze aan nationale en internationale zeilwedstrijden deelneemt. Het team is opgericht in oktober 2005. Door de flexibele insteek is de samenstelling van het team aan veranderingen onderhevig. Het team bestaat uit generalisten en specialisten. Er is een navigator, kapitein, koffiebonenpeller, fokbediener, gewichtstrimmer, schotentrimmer, teammanager, coördinator wedstrijdzeildagvoorbereiding, directeur technische wedstrijdanalyse, publiciteitsgenerator en een chef zeilen hijsen.

Deze mensen zorgen dat:
· De technische staat van de wedstrijdboot steeds optimaal is voor en tijdens de wedstrijd.
· De thermoskannen voorzien zijn van de benodigde koffie voor een optimale verwennerij van de inwendige mens tijdens de wedstrijd.
· Het hijsen van de zeilen op een correcte manier gebeurt.
· De wedstrijden goed zijn voorbereid.
· De gevaren wedstrijden op technische punten worden geanalyseerd.

Hieronder worden de teamleden in het kort aan u voorgesteld.

· Richard Wicherts is een van de oprichters van het team. Hij draagt als teammanager de verantwoording om alles binnen het team te coördineren en te sturen. Richard is al sinds de prenatale fase een fervent zeiler. Met zijn kennis van het opzetten van windmolens zorgt hij er voor dat de windmolens in de buurt de wind optimaal beïnvloeden, zodat de beste resultaten worden gehaald.
Tevens is Richard een fervent verzamelaar van 17e eeuwse handgemaakte gitaarsnaren.

· Marijn Krijger is doorgaans degene die met flauwe woordgrappen de concurrentie uit hun concentratie en humeur haalt. Als coördinator wedstrijdzeildagvoorbereiding houdt hij zich onder andere bezig met de verkenning van het vaarwater en het in kaart brengen van de concurrenten. Zijn analyses zijn de basis van de teambesprekingen die voor elke wedstrijd onder het genot van een kop koffie plaatsvinden.
Tevens is Marijn een fanatiek bewonderaar van de neurolinguïstische programmeerkunsten van Emiel Ratelband.

· Ype van Dijk is spraakwaterval die zeilen ziet als de ultieme manier om met windenergie verplaatsing mogelijk te maken. Als directeur technische wedstrijdanalyse is hij verantwoordelijk voor de punctuele analyses die na iedere wedstrijd worden besproken. Ype is een fanatiek zeiler die al meerdere malen de Lada Sloten Race op zijn naam heeft geschreven. Deelname aan de Volvo Ocean Race heeft hij afgezegd om mee te kunnen varen in de meest prestigieuze wedstrijd van het jaar: De beerenburgcup.
Tevens is Ype een volleerd kenner van de irrigatietechnieken uit de tijd van Toetanchamon.

Wetenswaardigheden en wapenfeiten
· Het Koffie-zeilteam wordt ook wel gekscherend Team Koffie genoemd.
· Een wereldberoemde drank is vernoemd naar dit team.
· Het clublied van dit team is: Een kopje koffie van VOF de kunst.
· Voor de Beerenburgcup wist slechts 6,4% van alle deelnemers het bestaan van dit team. Tijdens de zaterdag in het eerste weekend is de spontante naamsbekendheid opgeschroefd naar 88,6% en op de zondag in het eerste weekend is die zelfs gestegen naar 97,7%. De geholpen naamsbekendheid ligt op 99,3%.
Terug naar de teams