Artikelen

Met het badmintonracket in de hand zeg ik tegen Rinze (van Out of the Blue) dat ik voor het eerst meedoe met de BBC. Met wie was de vraag? Nou, met Pieter, zeg ik. Rinze schiet in de lach: hij zit me altijd dwars, hij vaart goed. Oh, zeg ik… Ik mep de shuttle terug en lach. Ik verlies weer eens een potje met badmintonnen van Rinze. Hoe kan ik hem nou eens verslaan? Ondertussen verheug ik me op het zeilen. Voor het eerst zeilen in koude omstandigheden is leuk, kou kan ik goed hebben. Dacht ik.

We kwamen natuurlijk samen op vrijdag om elkaar te leren kennen. Vervolgens was het oefenen op zaterdag een aardige prelude op zondag. Ook de wedstrijd op het scherm in de avond was goed georganiseerd, evenals het eten en de gezelligheid. Niet dat ik daar overigens maar iets van meegekregen heb, mijn kussen was mijn metgezel voor die avond. Rillend van de kou, die er niet was, slikte deze rookie nog maar een paar paracetamollen om me minder grieperig te voelen. Ik wilde zeilen, zeilen en zeilen. Iets anders kwam niet mijn mond uit of op in mijn gedachten – en beter worden.

De wind woei goed, de plas leeg en onze boot voer lekker. Bewegen in de boot kon met deze wind – het niet of nauwelijks mogen bewegen bij een lage windkracht zag ik nogal tegenop - en de samenwerking in boot kreeg gestalte. De start was aarzelend, zo leek het, maar de tweede heat ging al stukken beter. We klommen alras in de ranking om dus als vierde te eindigen, achter Out of the Blue die ons wederom heeft verslagen. Nog maar een paar pillen in mijn mik, op weg naar huis.

Maandag en dinsdag was ik de klos, de pillen hebben alles uitgesteld en ik hou mijn kussen wederom gezelschap, alvorens ik weer tegen een niet nader te noemen persoon sta te badmintonnen – en verlies. Ik beloof mezelf en mijn teamgenoten: ééns in deze BBC editie zullen we een heat (bijna) winnen. Maar of dat lukt?

Groet Sebastiaan Neuman (Pacman)Artikelen


Team presentaties

Presenteer je team en imponeer je tegenstanders


Impressies

De ervaringen van de nummer vier


Tips en wetenswaardigheden

Wijsheden die door anderen zijn bedacht, of gecopieerd. Hoe dan ook, je kunt er je voordeel mee doen.


Archief

Artikelen van vorig jaar