December

9-11 december 2005

Terug naar het overzicht

Deelname:

In totaal zullen er 71 Ulepanners en gasten zijn, verdeeld over 22 strijdende teams, waarvan er 22 compleet zijn.

Ook dit tweede weekend zal er zaterdag een training op het programma staan. Zondag zullen er weer drie wedstrijden gevaren worden.

Meer nog dan de andere weekenden zullen we bij dit weekend op het weer letten!

Weekend verslag

Traditioneel zal het team dat vierde wordt in een weekend een verslag schrijven over dit weekend. Voor dit weekend is de het team Momentje Stilte de gelukkige. Zij hebben de eer om het officiele weekend verslag te schrijven.

Verslagen

Het weekend volgens:

Koffie
Tweede weekend BBCUP

Momentje Stilte
Beste zeilvrienden
Beste zeilvrienden

door: Momentje Stilte

Vierde kun je tijdens een BB-cup weekend maar beter niet worden. Een vierde plaats geeft namelijk de verplichting om een verslag te schrijven. Zelf vind ik zo’n verslag eigenlijk wat overbodig. Tenminste, als het verslag bedoelt is om het weekend niet te vergeten. Net of ik dat zou kunnen vergeten! Het staat op mijn netvlies gebrand. In leuke dromen finish ik met twee rakken voorsprong op de rest. Helaas zijn er soms ook nachtmerries... Een mislukte stuurboordstart, overal ‘bakboord!!!-gebrul’ en polyester-splinters vliegen in het rond. Maar goed een vierde plaats dus we gaan schrijven. Voor de deelnemers die het leuk vinden iets te lezen en voor het thuisfront want dat moet ook van informatie worden voorzien. En misschien wordt het schrijven zelfs nog wel beloond. Met een extra aftrekwedstrijd bijvoorbeeld?

Het bewuste weekend startte vrijdag 9 december. Die vrijdag had ik lekker vrij, alle tijd dus voor het inpakken. Die tijd was overigens ook wel nodig want ik neem nogal wat mee... De tocht naar de Ulepanne verliep in eerste instantie nogal traag. Half vijf ’s middags vertrokken vanuit Haarlem samen met neef Ernst. Voor Amsterdam komen we al de eerste file tegen. Gelukkig kunnen we kiezen: richting Almere kan met negen kilometer ergernis op de A10 of met tien kilometer balen op de A9. Het door ons gekozen ‘binnendoor-alternatief’ is ook geen pretje. Vanaf Almere schiet het gelukkig gewoon lekker op en dus zijn we nog voor achten op de Ulepanne. Met dat koude weer is kalorierijk voedsel aan te bevelen. Dus een lekkere lasagne bij pizzeria l' Arcobaleno gaat er in. Terug op de Ulepanne zijn helaas alweer de beste klusjes op de corvélijst vergeven. Niemand wil op zondagochtend de ontbijttafel afruimen, dus dan maar weer het sanitair in de Kubus. Na het welkomspraatje van de organisatie wordt het protest van het vorig weekend behandeld. De protesterende en de geprosteerde partij doen elk hun verhaal. Rob en Jan-Jasper motiveren daarna de uitspraak van het protestcomittee. Er worden relevante vragen gesteld. Ook enkele irritante wijsneusvragen helaas. De rest van de vrijdagavond vul ik met beerenburg, chips en slappe verhalen. De foto’s van het vorig weekend zijn prachtig, ik krijg al weer zin om te zeilen!

Van die zin is weinig meer over als ik zaterdagochtend in mist en kou met harpjes sta te prutsen. Maar het optuigen hoort erbij... En tegen tien uur zijn de meeste boten opgetuigd. Het zicht is voldoende om veilig te kunnen zeilen en ondanks de mist staat er een prima trainingswindje. Onder bezielde leiding van Jan-Jasper en Detmer wordt het boeironden en overstag gaan geoefend. Dat overstag gaan oefenen we zelfs synchroom. Was dat om het publiek op het strand van Balk te vermaken? Wanneer we tegen twaalf uur naar binnen gaan prikt de zon al door de wolken. Het wordt nog een lekker weertje. ’s Middags oefenen we het starten. Een drie minuten start, kruisrak naar de hoge ton en terug om opnieuw te starten. Dat starten krijgt iedereen toch al aardig onder de knie. We moeten echt moeite doen voor een goed plekje op de lijn. Ons bootje loopt niet zo lekker. Goed gestart maar telkens in de middenmoot bij de hoge ton. Ligt het aan onszelf? Dipje? Nee, weet je wat we doen? We geven de boot de schuld! Jij vindt toch ook ‘dat ie over stuurboord niet lekker loopt’? Zo werkt gemoedsrust! Moegetraind gaan we tegen vier uur naar binnen. Wat is een warme douche dan lekker. Na een prima hap macaroni (toch, Hylke?) en koffie wordt het weerbericht voor zondag wel erg uitvoerig behandeld. Met dank aan onze Spanker-held Cisco. De polyvalk die ons daarna wordt toegedeeld is helaas verre van schoon. Na een uur poetsen per kant zijn we het echt zat. Zo moet het maar want de bar wacht. Als ik om twee uur naar de Kubus loop om te gaan slapen brandt er nog een bouwlamp bij de boxen. Schoon, schoner schoonst...

Uiteraard draait het allemaal om de zondag. De weersverwachting van Cisco klopt als een bus. Bewolkt, wel droog en lang niet meer zo koud als zaterdag. En er staat een prima windje, mooi zeilweer. De baan ligt er weer prachtig in, complimenten voor de organisatie. Eerste start om tien over tien, we komen lekker weg van de lijn. Er staat genoeg wind om alle drie op de rand te kunnen zitten. Heerlijk, dat hangen had ik gemist. De eerste pot varen we goed, de tweede en derde pot toch net iets minder. Het overstag gaan verloopt niet optimaal, toch weer anders met meer wind. De derde pot geven we een cadeautje weg bij de finish. Lekker gezeild maar wel met de nasmaak van vier verliespunten. We zijn vlot binnen en het aftuigen is snel gepiept. Soep met stokbrood, de schoonmaak in de Kubus en dan naar huis. Het slotweekend gaat ongekend spannend worden. Nummers 1,2 en 3 maken allemaal nog kans op de klassementszege. Bovendien zijn er nog gevaarlijke outsiders. In de middenmoot is de strijd ook nog verre van beslist. Tussen nummer 9 en 13 tel ik slechts 4 punten! En tussen de nummers 15 en 20 ook slechts 6 punten. Het wordt reuze spannend, ik zie er enorm naar uit! Tot 20 januari allemaal!

Namens Momentje Stilte
MathijsUitslagen

December Cup

11 december 2005

Teamdec1dec2dec3
1List en Bedrog2125
2Team Aquaplaning4318
3NZN3238
4Momentje Stilte1449
5POCO POCO67821
6ZEN-zeilers76922
7Koffie118726
8HSL991028
9Speedy Conzalez1310629
10M.O.B.5131129
11In Arbeid851730
12reefknuttels1611532
13CMW12151239
14Chill Factor10141640
15m31515*15*45
16Poseidon20121446
17Miss Poes14161949
18Bezemboot18191350
19de Belofte19181552
20dat boeit17171852
21Team Jeroen21DNF(22)DNS(22)65


Deelnemers


Bezemboot

Robert Stok

Sonja Kruisinga

Robert ten Voorde


Chill Factor

Annemarie van der Slot

Jolanda Wittenberg

Adwin Bogerd


CMW

Marit Boersma

Caroline van den Berg

Wouter Esveld


dat boeit

Hennie metske

Nico de Wilde

Len Remmerswaal


de Belofte

Ernst Moolenaar

Ruth ter Voort

Hermen Jan Rijks


De Organisatie

Rob Landsmeer

Jan-Jasper van der Linde

Raquel van Bentum


HSL

Erwin Heinen

Monique Lootsma

Geert Smits


In Arbeid

Hazzle

Wietse

Ad Lems


Koffie

Richard Wicherts

Ype van Dijk

Marijn Krijger


List en Bedrog

Annemarie Heres

Klaas-Jan Rozema

Arthur Arets


M.O.B.

Ronald van de Putte

Eva

Remy de Smit


m3

Martine Eversdijk

Marius Monen

Mathijs Goldschmidt


Miss Poes

Hester Zwiers

Joukje Jurjens

Adčle Jeuken


Momentje Stilte

Mathijs van de Griendt

Anne-Marie Gunnink

Hylke Steensma


NZN

Bart

Rinze

Mark


POCO POCO

Anja Veenendaal

Ploni Veenendaal

Chris Veenendaal


Poseidon

Menno Van der Vaart

Michiel Carlier

Chantal Kronenberg


Race Team

Caspar Arets

Huib van Waegeningh

Ineke Duyf


reefknuttels

Jan van der Vlugt

Rob Lievaart

Susan Jedeloo


Speedy Conzalez

Liesbeth de Graaf

Mark de Groot

Paul Roumen


Team Aquaplaning

Paul Wassink

Michiel Nijhof

Marieke Versteeg


Team Jeroen

Jelle De Lange

Katja Van Groesen

Jeroen Coppoolse


Trainers

Detmer Zandstra

Cisco de Bruijn


ZEN-zeilers

Margot Lenos

Hilco Bekenkamp

Wim van Rhenen